Kan du inte bara börja med ”god morgon”?

När natten tränger sig på och sömnen ännu inte vill komma och hjärnan går på högvarv efter dagens händelser så ägnar jag mig åt en hel del självreflektion. Det ledde till en liten fundering kring vem jag egentligen är bland eleverna. Min initiala bild av mig själv är att jag är den där snälla men stränga och väldigt tydliga pedagogen som hela tiden jobbar för att upprätthålla den ordning som vi behöver på våra hemvister. Det som kröp sig på här om kvällen var dock en helt annan bild av mig själv.

Jag har blivit tjataren.

Jag är så inställd på att hela tiden se till att eleverna är där de ska vara, gör det de ska göra, att de pratar i en samtalston som bidrar till arbetsro så att jag inte hinner vara trevlig. Eller hinner… Jag glömmer liksom bort vanligt hyfs. Jag bara går runt och petar i allt.

En dag fick jag dock en rejäl näsbränna av en elev som vid tillsägelsen att han var i fel rum svarade mig helt sonika:
-Kan du inte bara börja med att säga ”god morgon”?

Touché!

/Jannike

2 kommentarer

Kommentarrubrik

Lena Danielsson

Lena Danielsson

Får jag använda detta citat på ett föredrag om elevbemötande som jag ska hålla i?

Svara

Kommentarrubrik

Jannike Kohinoor

Jannike Kohinoor

Självklart!

Svara

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*